Enterticket

CIRCUIT VIU - ROKAVIEJA + THE PULSE

Event Header

ENTRADAS

Información

Entradas no disponibles. El evento ha finalizado.

INFORMACIÓN

Event Card
CIRCUIT VIU - ROKAVIEJA + THE PULSE

Rokavieja naix el 2012 a Yecla amb la il·lusió i el propòsit d'expandir els seus ideals de “lluita, resistència i inconformisme contra l'ordre establert” mitjançant la música, passió de tots els integrants de la banda. N'hi va haver prou amb un parell de bitlles perquè tots els veïns de la localitat murciana de Iecla quedessin enamorats dels seus enèrgics directes, carregats de ritmes que barregen des de l'Ska al Rock, passant pel Swing, Soul, Surf o Reagge. Al llarg viatge musical que han recorregut fins ara, la banda ha afegit a la seva maleta una infinitat d'influències i ritmes, fugint d'un estil pur i optant per la fusió musical.

El 2014 graven el seu primer disc “Bienvenido a mi movida”. Un treball que malgrat la normal inexperiència d'un grup que acaba de començar a rodar, aconsegueix tal acceptació pel públic que els porta a fer diversos concerts de llarg a llarg de la Regió.

És el 2016 quan veu la llum “La Ciudad del pecado”, el segon treball de la banda amb una estructura més sòlida que el primer disc, atorgant una perspectiva clara de cap a on volen dirigir la seua música i la seva personalitat com a banda. A finals d'aquell mateix any es produeix un succés que dóna força i energia a l'ideal de defensa de la llibertat d'expressió que la banda ha portat sempre com a estendard. En un concert a les festes de Yecla, la seua ciutat natal, el vocalista de la banda va ser sancionat i posteriorment multat per pronunciar la tan famosa consigna “Molta policia, poca diversió”. Perdre el que consideren un dret fonamental i veure's desprotegits davant la justícia és el que motiva Rokavieja a enviar mitjançant la música un missatge d'irreverència a les Forces i Cosos de Seguretat de l'Estat. El single “Ens Persegueixen” és un al·legat a favor del dret fonamental a expressar-se lliurement. Rokavieja va pagar una multa, però va recuperar la llibertat d'expressió.

“Ens Persegueixen” suposa musicalment pujar un esglaó més de la banda, aconseguint un grau més de maduresa i fent una volta de rosca a la seua forma de crear música. Després de molt esforç, barreres i adversitats superades, arriba el disc més esperat de la banda: “L'Espiral”. Tres anys de treball que veuen la llum el 2019 i que, com ja s'anunciava, amb una evolució artística més que evidentment apreciable, tant en estil, com arranjaments, melodies, lletres i qualitat de so.

Cuinat als forns de RPM Estudis (València), s'hi tracten temes que abasten des de la denúncia social de Bosa, que narra les injustícies que viuen els migrants retinguts a Centres d'Internaments d'Estrangers; fins i tot “Perillosa”, que parla de les desigualtats que pateixen les dones prenent com a perspectiva el món de la música. Amb aquest nou disc, Rokavieja pretén fer un pas més en el seu objectiu de continuar amb la difusió del seu missatge de la manera més bonica i que millor coneixen: la música.

Matadero Live Music
05 nov 2022
ProvinciaValencia
Recinto
Matadero Live Music
DirecciónC. Matadero, 17, 46620 Ayora, Valencia, España
Horario
HorarioApertura 23:00 h - Inicio 23:30 h
Organiza
Público

OTROS EVENTOS